Tarımı teşvik etmemiz gerekiyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Türkiye'de tarımsal üretimin arttırılması gerektiğini belirterek "Üretimi arttırabilmek için tarımı teşvik etmemiz gerekiyor" dedi.

Büyütmek için resme tıklayın

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel'in açtığı oturumda, gündem gereği  oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından mart ayı kati mizan cetveli okundu. Buna göre kati mizanın borç ve alacak kısımlarının 2 milyon 846 bin 442 TL, borç ve alacak bakiyesinin ise 543 bin 059 TL olduğu bildirildi. Kati mizan üzerine söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada, oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile mart ayı kati mizanı kabul edildi.

Meclis toplantısında söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, odanın nisan ayındaki çalışmaları hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu. Özer, TOBB'nin dış ilişkiler komisyonu üyesi olduğunu ve komisyonun sanal ortamda yaptığı toplantıda son iç ve dış gelişmelerin değerlendirildiğini anlattı. Ukrayna - Rusya savaşının Türkiye'ye yansımalarının da değerlendirildiğini anlatan Reşit Özer "Savaş nedeniyle bu ülkelerden turist gelişinde belirsizlik yaşanıyor. Ayrıca Türkiye'nin Ukrayna'dan ve Rusya'dan yaptığı tarımsal ürün ithalatında sıkıntı yaşanacağı değerlendiriliyor. Savaşın etkisi ve mayın riski nedeniyle navlun fiyatlarının da artabileceği ifade ediliyor. Bu durumda Türkiye, mutlaka tarımsal üretimini arttırmalı. Özellikle gıda maddeleri üretimini arttırmak zorundayız. Bunun için de tarımsal üretimin ciddi oranda teşvik edilmesi gerekiyor. Ayrıca birçok işletmenin de desteğe ihtiyacı var. Bu işletmelere kredi desteği yeterli gelmiyor. Hibe desteği verilmeli" dedi.

Meclis toplantısında başka söz almak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından kapatıldı. Yüksel yaptığı kapanış konuşmasında meclis üyelerinin ramazan bayramını kutladı.

28 Nis 2022 - 14:54 Muğla/ Milas- Gündem

Mahreç  Gizem Kapusuz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Milas Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Milas hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Milas editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Milas değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet Halil Bayır - Bu ülkede tarım yapılmaz. Üretmek istiyenin yanında kimse durmuyor. Aksine yoluna taş koyuyorlar. 5 yılda beni rarımdan soğuttular. Elimdeki zeytinliklerin hepsini satcam. İşten anlamayanlara. Neymiş zeytin ime dokunmaymıs. Hadi ordan.. ???????

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Nisan 20:47