Müzik yasağı sona erdi

Muğla'da Kovid-19 salgını döneminde uygulamaya konulan 00.00'dan sonra müzik yasağı uygulamasının sona erdiği açıklandı.

Büyütmek için resme tıklayın

Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla’da alınan turizm tedbirlerinin değerlendirildiği, alınacak ek tedbirlerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, 1 Temmuz 2021'de başlayan müzik yayınlarının saat 00.00'a kadar yapılabileceği yönündeki karar, Dünya Sağlık Örgütünce sağlık açısından küresel bir acil durum bulunmadığının açıklanması üzerine uygulamadan kaldırıldı.

30.11.2022 tarih ve 32029 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültü Kontrolü Yönetmeliği ve Müzik Yayın İzni Usul ve Esasları kapsamında müzik yayın izninin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından verildiği belirtildi.

Tüm alanlarda gürültü kirliliğine neden olunmaması konusuna dikkat edilmesi, turizm faaliyeti yaparken yerli ve yabancı misafirlerimizin rahatsız edilmemesi gerektiği, müzik yayın izni bulunan işletmelerin denetimi ve gürültü kirliliği denetimi konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün yanı sıra kolluk kuvvetleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin de yetki ve sorumluluk sahibi olduğu ve turizm sezonu boyunca denetimlerin arttırılacağı vurgulandı.

Buna göre, müzik yayınlarıyla ilgili uygulama, küresel salgın öncesindeki döneme döndü.

23 Haz 2023 - 09:34 Muğla/ Milas- Yaşam

Muhabir  Gizem Kapusuz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Milas Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Milas hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Milas editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Milas değil haberi geçen ajanstır.



Anket Milas'ın sorunlarını konuşabileceğimiz sosyal medya canlı yayınlarımız hangi saatte yapılmalı?
Tüm anketler