Atapark, Neşet Ertaş türküleriyle çınladı…

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

+4
Haber albümü için resme tıklayın

Büyük usta Neşet Ertaş için hazırlanan anma etkinliği, Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Dernek Başkanı Kenan Demir, programın başında merhum sanatçı Ertaş’ın hayatını anlattığı şiiri okurken; Yasin Niyaz, Serkan Dernek, Mehmet Kavuk, Hakan Baytemur ve Kubilay Soner’in sazları eşliğinde Yasin Niyaz, Olcay Aydilek Kır, Gülten Akbalık ve Birol Akkaya, ustanın türkülerini seslendirdi.

Yerel sanatçıların ardından program, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu üyeleri; Umut Yoldaş, Levent Derinyol, Veli Ertaş, Kenan Çulha ve Yetiş Şahin sahneye çıktı. Topluluk ilk bölümde Neşet Ertaş’ın birbirinden güzel eserlerini büyük bir ustalıkla seslendirirken, Atapark’ı dolduran Milaslılar tüm türkülere eşlik ettiler. Cep telefonlarının ışıklarını yakarak, farklı bir ambiyans oluşturan Milaslılar, hareketli türkülerde ise alanı düğün yerine çevirdiler.

Programın birinci bölümünün sonunda etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan; Öğr. Üyesi Dr. Mehmet Günlük, Rabia Ankaralı, Suat Yaşar, Murat Özdemir, Taner Toker, Birdal Çetin, Ramazan Aslan, Cihat Uçar, Ümit Efe Can’a plaketleri dernek başkanı Kenan Demir ve dernek üyeleri tarafından takdim edildi.

Birinci bölüm gibi ikinci bölümde de Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu üyeleri muhteşem bir performans sergileyerek Milaslılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Etkinliğin kapanışında ise programın sunumunu yapan Hüseyin Doğan, günler öncesinde etkinlikle ilgili ilçedeki tüm kurum-kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerine davetiyenin ulaştırıldığını belirtti ve “Buna rağmen bu akşam hiçbirini burada göremedik” diyerek sitemlerini dile getirdi.

07 Eki 2023 - 15:37 Muğla/ Milas- Kültür & Sanat

Muhabir  Gizem Kapusuz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Milas Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Milas hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Milas editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Milas değil haberi geçen ajanstır.

01

Şevket Aktaş - Eğer Yeşil Sol Parti ve HDP davetiye ile çağırılsaydı mutlaka bu davete katılırdık. Bütün siyasi partilere çağrı yapılmadı demek ki.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 21:38


Anket Milas'ın sorunlarını konuşabileceğimiz sosyal medya canlı yayınlarımız hangi saatte yapılmalı?
Tüm anketler