MİTSO'da VERBİS - KVKK eğitimi

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında oda çalışanlarına yönelik Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) konulu eğitim düzenlendi.

MİTSO'nun eğitim için anlaşmalı kurumu olan Algur / Birlik Avukatlık Bürosu tarafından verilen eğitimde Av. Kemale Algur ve Av. Meltem Birlik tarafından verilen eğitimde hangi kişisel verilerin hangi yolla kayda alınması ve bunların hangilerinin açıklanabileceği anlatıldı.

Avukatlar Kemale Algur ve Meltem Birlik 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu  gereğince kişisel veri işleyen veri sorumlularının veri işlemeye başlamadan önce VERBİS'e kayıt olmaları gerektiğini anlattılar. KVKK'nin yürürlüğe girmesinden sonra kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilere yönelik getirilen yükümlülükleri anlatan Avukatlar Algur ve Birlik, KVKK hükümleri gereğince VERBİS sistemine kayıt olunmasının zorunluluğu olduğunu vurgulayarak bu konuda yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında 20 bin TL.'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve TCK hükümleri gereğince de ortadan kaldırılması ya da yok edilmesi gereken bir verileri yok etmeyenler için 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdiler.

KVKK gereğince Veri Sorumluları Siciline kayıt zorunluluğu konusunda bazı istisnaların da olduğunu açıklayan Avukatlar Meltem Birlik ve Kemale Algur noterlerin, siyasi partilerin, avukatların, gümrük müşavirlerinin, arabulucuların, serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin, dernekler, vakıflardan ve sendikalardan yalnızca ilgili mevzuat ve amaçlarına uygun faaliyet alanlarıyla sınırlı ve sadece kendi çalışanlarına, üyelerine, mensuplarına ve bağışçılarına yönelik kişisel veri işleyenlerle yıllık çalışan sayısı 50'den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL'den az olan gerçek veya tüzel kişilerin veri sorumluların ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olmayanların VERBİS'e kayıt yükümlüğünden istisnna tutulduğunu da ifade ettiler.

22 Ara 2021 - 10:22 Muğla/ Milas- Gündem

Muhabir  Gizem Kapusuz



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Milas Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Milas hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Haber Milas editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Milas değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs denetimlerini yeterli buluyor musunuz?