Protokolden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat birer mesaj yayınladılar.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Gökcan, mesajında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve Muğla’daki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirterek, “Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan fertler gibi  düşünerek üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Devlet olarak 18 yıllık görev sürecimizde hiçbir zaman engelli kardeşlerimize duyarsız olmadık. Her zaman yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz. Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında olmalarını sağlamak için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan ilki, erişilebilirlik meselesidir; bu çok önemli. Sağlık ve eğitim kurumları ile iş yerleri başta olmak üzere her alandaki hizmetlerin engellilerimiz açısından erişilebilir şekilde verilmesini istiyoruz, bunu da büyük ölçüde sağladık.

Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur.

Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üreten bizler, onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri peyderpey kaldırdık, kaldırmaya devam ediyoruz.

Bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde ulaşılabilirliğin ve kalitenin artırılması, engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi, özel eğitime desteklerin artırılması hususlarında önemli adımlar attık.

Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyorum.

Biz, yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız.

Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açan tarihi nitelikte bir düzenleme oldu. Bu kanunla eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda kendilerine haklarını teslim ettik.

2010 yılında Anayasada yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013 yılında yapılan bir başka düzenlemeyle de ‘sakat’, ‘çürük’ gibi bu tür incitici, ötekileştirici, tahkir edici ibareleri tamamen kaldırarak daha objektif olan özür ifadesinden engelli kavramına geçtik.

2007 yılında başlattığımız evde bakım aylığı uygulamasıyla engelli kardeşlerimiz kendi yakınlarının yanında bakım hizmetini rahatça almaya başladı.

2014 yılı itibariyle engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik şehir içi toplu ulaşım ücretsiz seyahat uygulaması tüm Türkiye’de hayata geçti. Ayrıca, engelli bireyler ve ağır engelli bireylerin refakatçilerine şehirlerarası demiryolları ve denizyolları hizmetlerinden ücretsiz, yaşlı vatandaşlara ise yüzde 50 indirimli yararlanma hakkı getirildi. Engelli vatandaşlarımızın istihdam oranlarını artırmak, onları kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde duracak şartları temin için çalışmalarımız devam ediyor.

Engelliler Gününün Muğla’mızdaki ve ülkemizdeki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı şöyle:

“Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizle birlikte hayatı paylaştığımız, daha duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla farkındalıklar oluşturmaya çalıştığımız, sevginin ve umudun tüm dünyaya yayıldığı anlamlı bir gündür.

Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi ve geleceğe güvenle bakmaları konusunda önemli çalışmalar ve yasal düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Yapılan köklü değişiklikler, sosyal destekler ve teşviklerle artan hizmet çeşitliliği, engelli kardeşlerimizin hayatın her alanına etkin katılımını kolaylaştırmış, toplumla bütünleşmelerini sağlamıştır.

Kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunların çözümünde engelli kardeşlerimize destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.

Engelli kardeşlerimiz, önlerindeki fiziki ve sosyal engeller kaldırıldığında ve kendilerine fırsat verildiğinde, spordan sanata, eğitimden iş dünyasına kadar hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle, engelli kardeşlerimize başarı, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Gürün’den Engelliler Günü mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Toplumsal yaşamın engelli, engelsiz ayrımı olmadan herkesin eşit haklara ve olanaklara sahip olacağı şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün engellerin sevgiyle, hizmetlerle aşıldığı, en önemlisi de düşüncelerin önündeki engellerin yıkıldığı bir Muğla için çalıştıklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Düşüncelerimize, hayallerimize engel olmadan bir dünya düşleyelim. Sevginin, hoşgörünün, güler yüzün, karşılıklı anlayışın, empatinin hüküm sürdüğü bir dünya. Herkesin eşit haklara, olanaklara, imkanlara sahip olduğu, engelli, engelsiz ayrımı olmadan tüm vatandaşların mutlu, huzurlu olduğu bir yaşam. Bir kaza sonucu ya da doğuştan engelli bireylerin yaşamlarını sürdürebilmeleri, hayatı onlar için daha da zorlaştırmak yerine onların hayatlarına dokunan, kolaylaştıran, sosyal hayatta daha fazla görünür olmalarını sağlayan, onları anlayarak, en önemlisi de sağlıklı bir bireyin de bir engelli adayı olduğunu bilerek bir yaşam alanı, bir şehir, bir dünya için hepimizin çalışması gerekiyor.

“Birlikte aileyiz birlikte Muğla’yız. Ailemizin her bir ferdi için çalışmaya, engelleri ortadan kaldırmaya en önemlisi de düşüncelerdeki engelleri yıkmaya devam edeceğiz.”

İşte sevginin, hoşgörünün ve güler yüzün şehri Muğlamızda bunun için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yüzünde gülümseme, mutluluk, dilinde bir teşekkür olmak için hizmet veriyoruz. Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmetimizle engelli bireylerimizin ve onların fedakar ailelerin yanlarında oluyoruz. Birbirinden değerli ilçelere ve eşsiz sahillere sahip Muğlamızda engelli, engelsiz ayrımı olmadan, plajın en güzel yerinde engelsiz hemşehrimizin denize girebilmesini ve kulaç atmasını sağlıyoruz. Onların sağlıkları, huzurları için evde bakımdan, engelli nakline hep yanı başlarında oluyoruz. Ulaşımda tüm araçlarımızdan yararlanabilmeleri için engelli rampalı araçlarla Muğlamızda hizmet veriyoruz. Engelleri sporla aşıyoruz etkinliklerimizle onları bir araya getiriyor, neleri başarabileceklerini görmelerini istiyoruz. Engelli okçuluk branşıyla hedefi 12’den vurmalarını alkışlarla izliyoruz. Ve daha birçok hizmetimizle, en önemlisi de sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hep yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Çünkü biz bu güzeller güzeli şehirde Birlikte aileyiz birlikte Muğlayız diyoruz. Ailemizin her bir ferdi için çalışmaya, engelleri ortadan kaldırmaya en önemlisi de düşüncelerdeki engelleri yıkmaya devam edeceğiz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde zihinlerdeki ön yargıların, engellerin ortadan kalktığı, engelli vatandaşların toplum içinde daha aktif rol aldığı, engelli bireye sahip ailelerimizle birlikte, sevgiyle engellerin aşıldığı engelsiz günler diliyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı ise şöyle:

“Değerli Hemşehrilerim;

3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil; bir farkındalık günüdür. Milas Belediyesi olarak bizler, her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Görev süremiz boyunca engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımı noktasında yaptığımız çalışmalar engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin en önemli göstergesidir. Bu çalışmalar kapsamında daha geçtiğimiz hafta Belediyemize kazandırdığımız yeni Engelli Nakil Aracımızın da tüm engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler gerek hizmetlerimizle gerekse sosyal sorumluluk projelerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Değerli hemşerilerim; engel sadece zihinlerde olan bir kavramdır. Unutulmamalıdır ki zihnimizdeki engelleri kaldırmadıkça hiçbir yasa, uygulama ve faaliyet engelli kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları gideremez. Bir kez daha ifade etmek gerekir ki sosyal yaşam içerisinde, engelli vatandaşlarımızın kimsenin yardımı olmadan kendilerini var edebilmeleri temel bir insan hakkıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumumuz adına bir farkındalık yaratmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dileyerek, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

03 Ara 2020 - 09:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Milas Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Milas hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Milas editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Milas değil haberi geçen ajanstır.